Måndag den 16 mars Programledare Nils Boström

Jag känner mig väldigt hjälpsam och generös efter inledning på programmet. Dom 2 tävlande i ”har du hört det förut” fick mycket hjälp på sista frågan. Det gjorde att vi fick fram en vinnare till slut. Det blev Hans från Linköping. Grattis Hans.

Vi inledde en ny serie som kommer att höras dom närmaste 7 måndagarna. Vi har grävt i SR arkiv och hittat reportage från 30 talet och framåt. Idag hörde vi om Östergötland-Holavedens hembygdsrings sommarstämma på Omberg 1936. Efter reportage fick jag kontakt med Karl-Erik Hallberg från Motala som minns den här händelsen Tänk 73 år sedan.!!!!!!!

På torsdag avgörs tävlingen Årets Kockelev i Örebro. Olle Isaksson från Norrköping och Emmelie Bockegården är 2 av totalt 4 östgötar som deltar. Olle tillsammans med sin lärare Åsa Bleckert berättade om tävlingen. Emmelie fanns med från Dackeskolan i Mjölby mitt i alla förberedelser.

Hans Furuhiem ledare i Norrköpings handbollsklubb kände sig stolt övar att tillsammans med 6 andra klubbar få arrangera en EM-kvalmatch för det svenska herrlandslaget mot Montenegro i Himmelstalundshallen kommande veckoslut.

I vinyllådan hörde vi b,l,a. Gilbert Becaud, The Chordetts, Deep River Boys, Marriane Kock och Anna-Lena Löfgren.

Tack för idag och på återhörande på onsdag någonstans utifrån vårt härliga Östergötland.

#Nils

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista