1 av 2
Åsa och Olle
2 av 2
Hasse Furuheim

Måndag den 16 mars Programledare Nils Boström

Jag känner mig väldigt hjälpsam och generös efter inledning på programmet. Dom 2 tävlande i ”har du hört det förut” fick mycket hjälp på sista frågan.  Vinnare blev Hans från Linköping. Grattis Hans.

Vi inledde en ny serie som kommer att höras dom närmaste 7 måndagarna. Vi har grävt i SR arkiv och hittat reportage från 30 talet och framåt. Idag hörde vi om Östergötland-Holavedens hembygdsrings sommarstämma på Omberg 1936. Efter reportage fick jag kontakt med Karl-Erik Hallberg från Motala som minns den här händelsen Tänk 73 år sedan.!!!!!!!

På torsdag avgörs tävlingen Årets Kockelev i Örebro. Olle Isaksson från Norrköping och Emmelie Bockegården är 2 av totalt 4 östgötar som deltar. Olle tillsammans med sin lärare Åsa Bleckert berättade om tävlingen. Emmelie fanns med från Dackeskolan i Mjölby mitt i alla förberedelser.

Hans Furuhiem ledare i Norrköpings handbollsklubb kände sig stolt övar att tillsammans med 6 andra klubbar få arrangera en EM-kvalmatch för det svenska herrlandslaget mot Montenegro i Himmelstalundshallen kommande veckoslut.

I vinyllådan hörde vi b,l,a. Gilbert Becaud, The Chordetts, Deep River Boys, Marriane Kock och Anna-Lena Löfgren.

Tack för idag och på återhörande på onsdag någonstans utifrån vårt härliga Östergötland.

#Nils

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".