Frimärke

Måndag 23 mars Programledare Maritha Larsson

Måndagens ”Har du hört det förut” blev en duell mellan Christina från Vikbolandet och Ulrika från Mjölby. Det slutade oavgjort 1-1. Grattis till er båda!

I dagens Östgötafynd från arktivet fick vi höra en inspelning från Lars Madséns andra östgöta resa år 1946 från Harstena.
En av kvinnorna som var med då var Stella Magnusson. Jag ringde upp henne och pratade om tiden på Harstena. Hon berättade att hon kommer från Stockholm ursprungligen och träffade sin man på Gröna Lund. Hon öppnade kiosken på Harstena också och bodde där i 60 år. Nu är Stella snart 94 år och säger att hon fortfarande känner sig ung i själen.

Idag den 23 mars är det Nordens dag. Och Bert Ferin och Christian Söderström kom och berättade mer om Föreningen Norden som arbetar för ett bättre samarbete i Norden där man sprider kunskap om språk, kultur, historia och samhällsliv i de nordiska länderna.
Färre frimärken finns i omlopp. Livet som frimärkssamlare förändrades totalt, då de flesta frimärken började se ut som klistermärken, berättar Claes-Göran Klereborg från Mantorp för vår reporter Pirjo Rajalakso.

I morgondagens Förmiddagsradio börjar vi dagen med ”Speakers Corner” dit du kan ringa och berätta för oss om saker du funderar på.
I ”Stajlad” kommer det att handla om detox.
Och det kommer en ”Hemlig Gäst” kl 12.30
Vi hörs i morgon!
Kram Maritha

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".