1 av 2
Per Karlsson fotbollsdomaransvarig i Östergötland
2 av 2
Klara färdiga gå mot superettan

Måndag 30 mars Programledare Nils Boström

Undertecknads kropp led av muskelverk efter helgens staplande av brädor i tonstorlek. Därför var det kul att få inleda med en tävling där det gick ut på att känna igen röster som hörts under förra veckan i vår radio. Segraren Anders hittade vi i Kolmården. Grattis Anders.

I vår serie om reportage från Östergötland gick vi 60 år tillbaka i tiden. Nils Arvidsson och Eivor Torstensson från Österbymo ingick äktenskap hösten 1949 i Linköpings domkyrka. Efter reportaget hörde Marriane Knutsson av sig till programmet. Hon är en av 2 döttrar till brudparet, fantastikt roligt att radion kan spåra helt okända människor.

Fotbollsdomarna är för få i länet, det konstaterade Per Karlsson som är ansvarig för domarrekryteringen på Östergötlands fotbollförbund. Ett hundratal saknas inför seriespelet i år.

Mer fotboll, 3 av länets elitlag, Ifk Norrköping. Åtvidaberg och IK Sleipner är på träningsläger på samma ort i Turkiet. Vi växlade några ord med Ifk:s tränare Göran Bergort.

Som vanligt avslutadedes programet med att öppna vinyllådan, där fanns b,l,a. Povel Ramel/Lill Babs, Frankie Laine och Sonya Hedenbratt.

Tack för idag, nu ska min kropp knådas för att få bort träningsverken.

#Nils

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".