1 av 3
Jocke Jonsson
2 av 3
Yvonne Lundeqvist
3 av 3
Bröllopstema i Stajlad

Tisdag 7 april Programledare Jocke Jonsson

Speakers Corner idag med upprörda röster över höga pensionsavtal.

Och ämnet Wanja Lundby-Wedin fortsatte i Östgötabänken med Stina Opitz. Vi pratade också om konstens betydelse i samhället med anledning av nyheten att Stadsmuseet Norrköping måste tillföras mer pengar, annars måste det stängas. Konst för samhället framåt och måste kosta pengar konstaterade Stina.

När vårsolen skiner, fåglarna kvittrar och marken fylls av blommor, då kan man lita på att bröllopsklockarna snart börjar ringa. Och bröllop var också ämnet i Stajlad idag. Vi hörde om de senaste trenderna bland klänningar, buketter, kronor och ringar.Vi fick också besök av prästen Johan Lamberth som berättade om svenska kyrkans bröllopstraditioner. Vi fick också höra att många blandar ihop Hollywoodfilmernas attribut med de svenska traditionerna. Till exempel är det traditionsenligt INTE brudens far som leder in bruden i kyrkan, utan brudparet går tillsammans in. Vi fortsätter med bröllopsbestyr imorgon, då vi tittar på ringar, fotografering och sminkning.
 

Hemlig gäst var idag skådespelerskan och sångerskan Yvonne Lundeqvist. Som växte upp vid SF’s stora filmfabrik vid Råsunda i Stockholm och som kom till Norrköping 1969. Här har vi sett henne på Östgötateatern i alla tänkbara genrer och roller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".