1 av 3
Josefin Schön
2 av 3
Oskar Ganestål & Lena Felding
3 av 3
Kajsa Ernst & Göran Stangertz

Onsdag 15 april Programledare: Maritha Larsson

Dagens förmiddagsradio började vi med en tävling, där du skulle försöka gissa vilket ljudet var som jag spelade upp för dig.
Många förslag blev det, allt ifrån hötryckstvätt, trumma, tvättmaskin och microugn. Till slut var det Conny i Linköping som kom med rätta svaret: en espressobryggare! Grattis Conny!

 Lana träffade Kajsa Ernst och Göran Stangertz på hotellrummet i Linköping.
Igår spelade dom på Sagateatern i Linköping och i kväll visar dom teatern: ”Tills döden skiljer oss åt” i Finspång.
En föreställning om hur beroende vi är av varandra, om kärlekens villkor.

Jag pratade också med Barn- och ungdomsförfattaren Martin Widmark som ligger bakom årets julkalender i Sveriges Radio. ”Nelly Rapp − en gastkramande jul” är ett spännande äventyr där monsteragenten Nelly Rapp och hennes hund London får ett mysterium att lösa när de ska fira jul på Monsterakademin.
Martin Widmark är uppvuxen i Linköping och bor i Stockholm.

Josefin Schön från Visit Linköping kom och berättade om den  nya hemsidan. Syftet är att ge både linköpingsbor och besökare information och inspiration om vad som finns att se och göra i Linköping.

 Lena Felding, ordförande och Oskar Ganestål, dirigent från Akademiska kören kom och berättade om kören som nyligen fyllt 40 år. Och släpper nu en skiva. Dom reser till Berlin i maj.
Ha nu en härlig vårdag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".