1 av 3
Matti Tepsa
2 av 3
MC
3 av 3
Magnus Samuelsson

Tisdag 14 april Programledare Jocke Jonsson

I Östgötabänken pratade Stina Opitz och Christer Sandberg om det låga intresset för EU-parlamentet. Stina kände sig trött på EU-byråkratin och sa att hon inte tände på Sören Wibe och Marit Paulsen. Christer tyckte att det är viktigt att rösta, inte minst för att minska chansen för högerextrema partier att vinna politisk makt.

Stajlad handlade idag om de puttrande tvåhjulingarna som dyker upp nu i vårsolen, motorcyklarna. Nicklas Pettersson åkte till bil och mc-mässan i Jönköping där han spanade in vårens trender och MC-stajlaren Lars Gedda berättade hur man kan hotta sin MC.

MC-stuntmannen växte upp mitt bland motorcyklar och hans livsval var givet. Nu visar han upp våghalsiga trick på mässor bland annat. Ett annat benbrott kan det bli men det får man räkna med säger mc-stuntmannen.

Dagens hemliga gäst var Magus Samuelsson som så smått börjat komma ner i varv efter cirkusen runt Let’s dance. Sveriges starkaste man berättade att han tänker sluta tävla i styrketävlingar och istället fokusera på sin familj och sitt företag. Han är stolt och glad över segern i Let’s Dance men står fortfarande med fötterna stadigt i den östgötska myllan. Musiken han valt gick i den tyngre stilen och favoriterna AC/DC fick en given plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".