Eric Carmen

Måndag 20 april Programledare Maritha Larsson

Dagen började vi med att höra hur mycket du som lyssnar känner igen det som vi sände förra veckan. Det var Lasse & Inge som tävlade mot varandra.

I serien ”Östgötafynd i arkivet” fick vi höra en del ur serien ”På luffen”. Det var Lennart Hyland som besöker byn Klockrike mellan Linköping och Motala, som 1950 var en mycket aktuell genom att Harry Martinsons bok ”Vägen till Klockrike” utkommit året innan. Medverkade gjorde även jordbruksarbetaren Edvin Andersson.

Calle från Motala rapporterade från gårdagens konsert i Globen med Tina Turner, och han var lysrisk! Så det är bara att grattulera er som ska se henne ikväll!

Vi fick ett smakprov från den lokala musiken från Kisa kl 17 på onsdag. Då kommer det unga pop-bandet Al-bin till Jocke Jonsson i studion. En ganska nytt band med stora visioner och mycket energi. ”Entertain me” hette låten jag spelade för dig.

I vinyllådan gick jag in i min systers rum i det glada 70-talet. I hennes gammelråsa rum med svarta möbler fanns skivor jag nyfiket tittade på. Idag spelade jag Eric Carmen ”All by my self”, Dr. Hook ”when your in love with a beatifull woman” och Boney M ”By the rivers of Babylon”.

Musik är så härligt! tänk så mycket minnen som är så starkt förknippade med musik!

Ha nu en fortsatt underbar måndag!
Kram Maritha

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".