1 av 2
Jacob Mats och Lisen
2 av 2
Åsa Sjöberg

Fredag 8 maj Programledare Nils Boström

Kul med att så många gäster kom till programmet och gratulerade på namnsdagen. Skämt och sido. Jag hade bjudit in ansvarig och aktörer som nästa vecka har premiär på Mirandolina en komedi skriven av Carlo Goldoni 1753. Mats Hudde’n regiserar och Lisen Kromne’r spelar Ortensia. Ny musik har Jacob Hudde’n skrivit. Komedin spelas i Söderköping och har premiär den 14 maj.

Jag har också hittat en ny schlagersångerska från Östergötland. Åsa Sjöberg heter hon har gjort en skvia med igenkännande musik. Åsa berättade om hennes bakgrund som började i Finspång och att hon gjorde ett uppehåll med musiken.

I morgon är det stor båtfest på Stångån i Linköping. Då avgörs den Akademiska Rodden för personal och studenter från universitetet och högskolor för andra året. Malin Ingesson tävlingsledare och takthållare i en av båtarna berättade om evenemanget.

Tack för en kul final för den här veckan och på återhörande vecka 20.

Trevlig helg önskar

#Nils-Åke

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".