1 av 3
2 av 3
3 av 3

Måndag 10 augusti Programledare: Elisabet Avander

Programmet började med årtalstävling och idag var årtalet vi sökte 1956. Det året uppfann IBM hårddisken och tomatketchup började säljas i plastflaska, glassnyheten var Top Hat och en ny bilmodell kom ut på marknaden, Amazonen. Kenta Landin i Norrköping gissade rätt. Bra jobbat!

Jag fick sällskap i studion av journalisten och författaren Allan Hall, boende i Linköping. Han berättade om hur han inledde sin långa karriär som journalist och lite om sin bok Den tappade papperslappen.

Vi fick också träffa östgötskan Iréne Slättengren, en av sex svenska ryttare som är uttagna till dressyr-EM för funktionshindrade på Epona Ryttarsenter i Norge den 20 till 23 augusti.

Överallt går de omkring, människorna med lurar och öronsnäckor - i sin egen värld. Lyssnandes på något helt annat än staden brus, buller och bång. Blicken långt borta, nästan som i trans. Men vad är det de lyssnar på? Vår reporter Mathias Lindholm stoppade några människor och lyfte på luren för att lyssna.

Två dvd-tips, inför mörkare tider, presenterades: actionfilmen Watchmen eller Väktarna samt det svenska dramat I skuggan av värmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista