Tisdag 11 augusti Programledare: Elisabet Avander

I dagens tävling var rätt svar året 2002. Det kunde Sanna Fogelby i Söderköping. Eller, jag tror att det var pojkvännen i bakgrunden som kunde det, för han knep första musikledtråden med gruppen Kent... Spelar ju ingen roll, bra teamwork!

Semestern är över för flertalet och barnen ska tillbaka till skolan. Kanske är det så att du inte kom iväg på någon resa denna sommar, eller är sugen på att resa mer, men tiden och ekonomin tillåter det inte. Björn Jansson gav tips på böcker och musik för den som vill resa - utan att lyfta baken från soffan.

Trots att spårvagnsföraren Arne Bodin just nu har semester så älskar han att köra spårvagn ändå.

Han ställer upp för Svenska Spårvägssällskapet och kör Norrköpings-Ettan och även Djurgårdslinjen i Stockholm.

Kärleken till spårvagnarna kom redan när han var liten.

En ny webbsida, myggfeber.se, lades ut i juni. Sidan tar upp alla slags hälsofrågor som kan dyka upp vid planering av utlandsresor. Men under sommaren tar den också upp svenska sommarplågor, som myggor, fästingar och brännmaneter. De som sköter sidan finns i Linköping och grundaren, Heikki Bengtsson, kom till studion för att berätta mer.

Under förmiddagen togs det första spadtaget för Holmens sågverk utanför Norrköping. Sågverket, som ska bli Skandinaviens största, kommer att sysselsätta 110 personer. NCC:s arbete omfattar bland annat sprängning av 270 000 kubikmeter berg. Holmens vd Magnus Hall berättade mer.

Satsningen på det nya sågverket sker under en av de värsta lågkonjunkturerna som världen varit med om. Men det oroar inte Fredrik Lundberg som är storägare i Holmen.

Serien En ängslig gosses memoarer, om Lasse Åbergs barndom, fortsatte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista