1 av 2
2 av 2

Tisdag 10 november Programledare: Petter Ahnoff

Stina Opitz fick hålla fanan högt i östgötabänken. Hon fick se till att hålla ordning på tre nya bänkgrannar. Lars Anrell och Rosmari Karlsson fick rycka in i sista stund och dessutom skulle hon ju hålla ordning på mig. Nå väl, öronmask och frenologi han vi diskutera i alla fall.


Karin Höghielm har ett kul projekt på gång. Hon har nämligen tonsatt röknstenen utanför Ödeshög. Det blir ett verk för kör och sångsolist tillsammans med bland annat orgel och brasstrio. Hon berättade hur det var att sätta ljud till stenbiten.

Den hemliga gästen dök upp till slut. Jag visste det knappt själv när programmet började men det var språkprofessorn Viveka Adelswärd från Åtvidaberg som berättade lite om hur vi kommuniverar med varandra och om hur Åtvidaberg försöker tvätta bort sin gamla stämpel av att vara bruksor.

Sveriges Radios korrespondent Daniel Alling har tagit på sig cykelhjälmen och gett sig ut på två hjul i världens största stad. En stad som visserligen förknippas med intensiv och tät trafik men där fler och fler faktiskt väljer cykeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".