Tisdag 15 december Programledare Lasse Fredriksson

En annorlunda tisdag

Vi presenterar två av kandidaterna till omröstningen Årets Östgöte 2009. Speakers Corner får flytta framåt i programmet. Från biblioteketet i Motala får vi veckans boktips och en forskare spekulerar i om vi handlar mera när vi har musik omkring i oss. 

Årets Östgöte kandidat nr 5 Kenny Wikström, fackklubbordförande från Motala, var med och berättade om sig själv. Det gjorde också kandidat nr 1 Peter Johansson, artist från S:t Anna. Gå till och lyssna på Kenny Wikström och Peter Johansson. Läs om övriga personer som är nominerade och rösta sen på din speciella favorit.

På dagens Östgötabänk sitter Christer Sandberg och Stina Opitz. Här diskuteras klimatkonferensen och omhändertagandet av demonstranter. Dagens Östgötabänk reflekterar också kring mediacirkusen där golfspelaren Tiger Woods och hans svenska fru Elin Nordegren står i centrum.

Biblioteket i Motala tipsar
Anna Karin Lundell tycker att vi ska läsa  "Lilla E" av Charlotta Lanerbo för barnen och vi vuxna kan sätta oss tillrätta med "Allt vi här drömma om" av Erik Wiks.

Under Speakers Corner ringer ett antal lyssnare och berättar om glädjeämnen i vardagen.

Hur påverkas vi av affärernas julmusik när vi handlar? Får vi högre puls eller blir vi lugnare? 
Anders Gustafsson, professor i företagsekonomi, på Karlstads universitet har forskat i ämnet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista