Tisdag 12 januari Programledare Cia Sivertsdotter

I Speakers Corner idag handlade det bland annat om äldrevården, snöröjning, bussåkare som skräpar ner, vargar och bakteriehämmande äggulor. Tack alla som ringde in idag!

Östgötabänken bestod av de gamla rävarna Christer Sandberg och Stina Opitz och idag pratades det könskvotering och bankbonusar.

Vår resa "I Elvis Fotspår" fortsatte och idag fick vi möta Elvis musiker Scotty Moore och DJ Fontana. Dessutom Elvis personlige skräddare Bernhard J Lansky.
Hör mer och se bilder här:

Vi bjöd också på andra delen av Radio Östergötlands Sportårskrönika i förmiddagsradion.


För bara något år sedan var det väl ingen som trodde att Roxette skulle stå på scenen tillsammans igen, men i höstas skedde det. Per Gessle och Marie Fredriksson var en del av turnetåget "Night Of The Proms" och gjorde då 42 spelningar  runt om i Europa. Det gav mersmak och en ny platta kommer i år.
Hör Per Gessle berätta:

Förmiddagen avslutades med ett tema och den musikaliska röda tråden var idag kung, det med anledning av att det var den 12 januari 1528 som Gustav Vasa kröntes till kung i Uppsala Domkyrka.
Musiken du hörde var:
King Creole - Elvis Presley
Kings Call - Phil Lynott
Kungarna Från Broadway - Eldkvarn
Stand By Me - Ben E King
Kung För En Dag - Magnus Uggla
It Might As Well Rain Until September - Carole King
The Thrill Is Gone - B B King

Vi hörs snart igen:)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".