1 av 2
Mathias Lindholm med Kungaparets bröllop på LP
2 av 2
Gasolin och Lasse Tennander

Kungabröllop på LP och Östgötahistorier

God förmiddag bäste lyssnare!

Denna måndag bjöd flera härliga radioupplevelser. I vår musiktävling kollade vi om lyssnarna Lasse från Linköping och Ulf från Rudsskoga i värmland kunde skilja på Lill-Babs och Lill Lindfors.
Uppgiften visade sig inte var helt enkel.


Varje måndag spelar vi en talskiva och denna vecka plockade jag med mig en goding från min privata samling, nämligen Kungen och Drottningens bröllop från 1976. Ett riktigt örhänge.


Just nu pågår förberesdelserna inför en radiodag i Åtvidaberg. Här ska alla elever i låg- och mellanstadiet får sända riktigt radio under en dag, den 18 februari och nu pågår förberedelserna.I dagens vinylläda plockade jag fram Gasolines album "Live i skandinavien" från 1978 och Lasse Tennanders "Rötter" från 1985. Vi fick höra Karin Sandin från Linköping som såg Gasolin live i Linköping -78 och så pratade vi med Lasse Tennander om varför han valde att visa andra vinylskivor på sin egen skiva.

 I vår nya serie "Östgöten berättar" pratar vi med en "helt vanlig" östgöte om dess liv, leverne och upplevelser. Alla har något att berätta - och vill vill höra dem! Vi börjar med Caroline Tegsjö från Linköping som berättar om den dagen då hon besökte sitt fadderbarn i Peru.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".