1 av 4
Mathias Lindholm sticker ut hakan
2 av 4
Helene Kindkvist
3 av 4
Jens Andersson
4 av 4
Klassisk interiör

Kampen mot snön. Den 1 mars och Mathias Lindholm


Förmiddag!
Tabun är bruten - vi har önskat livet ur snön. Den vita, vackra snön som man tydligen inte alls får prata nedlåtande om i landet lagom...


I väntan på varmare tider mindes vi sommaren 2009 genom att plocka fram ett varmt inslag från tiden då temperaturen var tropisk!


För tre veckor sedan mötte vi Ingvar Hemingsson från Åtvidaberg. Han berättade om en gammal väderspådom som gjorde klart att vi skulle få lika mycket snö till.Vi sammanställde lyssnarnas tips kring hur man spådde väder förr. Vissa av spådomarna slår in!


Bilar kan trilskas när det snöar och är kallt. Men en som påstår sig ha löst problemet är Jens Andersson från Rimforsa. Han åker Volvo Amazon, en bil som tydligen bara går och går.


I Östgöten berättar mötte vi Helene Kindkvist från Valdemarsvik som berättade om den dagen då hon fick ett mycket svårt astmanfall, så pass svårt att hon säger sig ha upplevt döden.

En av de som åker Vasaloppets öppet spår är Karin Wall från Norrköping, vi följer henne hela dagen via vår reporter Kerstin Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".