1 av 3
Ann-Katrin Johansson och Hans Johansson
2 av 3
Conny Anderberg
3 av 3
Mathias Lindholm

Doften av vår. Måndag den 8 mars med Mathias Lindholm


Nu har den äntligen kommit - doften av våren! Från att ha varit ett vandrande lik har man nu blivit en pigg elitidrottsman med ett leende på läpparna.Veckans mobila riksrapport tog oss till en pensionär i Skåne som vågar säga nej när hon inte orkar se efter sina barnbarn.I helgen har hundratals åtvidabergare skottat av Kopparvallen för att ÅFF ska kunna spela fotboll där den 22 mars. Jag undrar om detta är unikt, har något liknande skett tidigare i Östergötland?
För ett och ett halvt år sedan drabbades Ann-Katrin Johansson av frontallobsdemens, en sjukdom som gör att hon helt tappat talförmågan samt förmågan att minnas platser och männsikor. Hennes man Hans Johansson tog då beslutet, att vid 62 års ålder börja arbeta på heltid som sin frus personliga assistent.

Conny Anderberg var dagens gäst i Östgöten berättar. Förra sommaren hoppade han upp på sadeln på sin cykel och trampade upp till - Kiruna!


Artisten Mats Westling besökte oss och pratade om hur det kändes att börja sjunga på svenska efter år av engelsk skönsång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista