Bilmysterier och visor. Måndag den 17 maj med Mathias Lindholm

Första måndagen på två veckor som man är frisk. Då passar det bra att tappa en dammsugare på tån. Skratta inte! Det gör j*vligt ont.

Vad är det som gör att helt nya bilar plötsligt slås ut och blir helt strömlösa?
Vi träffade Olle Bengtsson från Åtvidaberg som berättade den märkliga historien om hur två bilar av samma märke vägrade starta - fram till det att de flyttades några hundra meter, där de startade utan problem.Denna måndag bjöd oss en burlesk historia skriven av norrköpingssonen och visdiktaren Olle Norell.
Sören Dahlgren bjussade på visan om Bröderna Byströms begravningsbyrå.


För ett par veckor sedan var valpanalen från Motala överrens om att samtliga partier räds miljöfrågan eftersom alltför hårda tag riskerar att skrämma bort väljarna. I dag hade de delvis ändrat uppfattning då frågan handlade om höjt bensinpris.En tjej som ska ut på ett riktigt äventyr är Elin Saanum från Åtvidaberg. Hon är en av 30 stycken andra som ska representera Sverige i världens största talangtävling.

Så har renoveringen av badrummet blivit klar. Allt har jag gjort själv, stoltheten finner inga gränser. Men dottern såg något annat än det mästerverk hennes pappa åstadkommit.