Katerinas makedonska fisk i massor av lök

.

1,5 - 2 kg lök hackas medelgrovt och fräses i rikligt med olivolja tills löken blir lite gul. Använd gärna en rymlig gryta som kan ställas in i ugnen senare.

Tillsätt 2 matskedar av kryddblandningen Vegeppa (en jugoslavisk kryddblandning med torkade örter). Den ska finnas att hitta i svenska affärer. Annars kan man ta en buljongtärning.

Tillsätt vatten så att det precis täcker lökhacket och häll i en deciliter ris som liksom ska ”förtjocka” lökröran. Låt puttra i fem minuter, salta och vitpeppra rejält.

Lägg sen fiskkotletter av t.ex. lax eller annan fisk ovanpå lökröran och sätt in formen i 250 grader i cirka 15-20 minuter tills fisken är genomstekt/kokt. Den blir liksom stekt uppifrån och kokt nerifrån.

Servera med grönsallad och en dressing med olja och rikligt med vinäger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".