Vecka 37

Vilken vecka det blev, vår andra i luften.

Danske Kim Larsen stod för veckans lunchlåtar som spelades från en platta som Jessica köpt in Odense för några år sedan. Det hela resulterade i att Håkan Pettersson i Vadstena ringde... en Larsenfantast som har mer än sexhundra utgåvor med Kim Larsen i sin skivsamling! Vi trodde nog att sådana personer var lite insnöade men Håkan verkar vara en heltrevlig och vettig kille.

Landshövding Björn Eriksson gjorde det omöjliga när han kom upp i över 23.000 steg under ett dygn med vår stegmätare! Stafetten gick vidare till en arkeolog enligt landshövdingens önskemål. En sådan sitter väl mest still tänkte vi men har nu skickat stegmätaren till en av de anställda på länsmuseet.

I tisdags var det premiär för vår krönikör Marcus Birro som påstod att Sverige på nåt sätt skulle vara som en avslagen folköl och att det skulle vara enkelt att bryta upp med sin grå vardag! Lätt att säga - nu sitter han själv nere i Italien och skriver på en pjäs. Lyxputte!

Juno Blom som var veckans torsdagsgäst bevisade att det finns människor som går från ord till handling när det gäller allt prat om integration. Juno är döpt efter kvinnornas beskyddarinna i den romerska mytologin och gör sitt namn heder genom att bland annat stötta unga invandrartjejer som utsatts för hedersrelaterat våld.

Lars var fullkomligt utmattad på fredagen medan Jessica försökte se pigg ut eftersom hon påstår att hon ska sporta i helgen. Vi får väl se vem som är piggast på måndag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".