1 av 11
2 av 11
Jazzkillarna har tagit för sig av påskmaten
3 av 11
Nisse och Titti vid påskbordet
4 av 11
5 av 11
Anton Forsberg och Alfred Eriksson
6 av 11
Anton Forsberg
7 av 11
Alfred Eriksson
8 av 11
9 av 11
Kläppen är täckt!
10 av 11
11 av 11
Ingrid Hansson och Johan Lambert täcker kläppen med en potatissäck

Onsdag 4 april Programledare Nils Boström och Titti Elm.

0:37 min

Nu är det inledning på påsk, det märktes i förmiddagsradion. Vi uppmärksammade Dymmelonsdagen i Tingstad kyrka där man under ett antal år har klätt kläpparna på kyrkklockorna med säckväv för att dämpa ljudet inför påskfriden.

Vi hade musikaliskt besök i programmet och vi provade lite blandad påskmat.

Inkokt lax.

Ta en ugnsform och lägg i laxfilen
krydda med citronpeppar(snåla inte), salt och lite socker
bottenfyll ugnsformen med vit vin med laxen i och sätt in i ugnen på 150gr
(finns bra matlagningsvin i affären)
Låt den stå i ugnen i ca 15 minuter
Ta ut den och titta så att den är färdig... låt den vila nån halvtimme innan ni serverar den. Det går även att servera den direkt från kyl.

Så bjöd Gudrid Hansen från Kisa på en självskriven påskvers.

Tack för idag och vi önskar Glad Påsk.

Titti,Nils, Hedvig, Andreas och Jimmy.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista