Valdemarsvikskorven med pepparot & kålsallad samt äppel & potatispytt

Valdemarsvikskorven

200g späck

500g nötfärs

500g fläskfärs

1dl vatten

2msk grönpeppar i lag, hackad

3msk grönpeppar

1 vitlöksklyftor

1st gullök, hackad och fräst

1tsk svartpeppar mald

Nitrit

Gryts Korven

200g späck

500g nötfärs

500g fläskfärs

½dl vatten

1dl äppelmos

2msk mejram

1msk timjan, mald

1msk salvia

1 vitlöksklyftor

1tsk svartpeppar mald

Nitrit

Pytten 4 pers

600g potatis, tärnad

150g äpplen, tärnade utan skal

50g hackad gullök

Stek potatisen tills den börjar mjukna. Lägg i löken och äpplet och stek färdigt. Salta och peppra.

Pepparot och rödkålssallad

100g Rödkål, finstrimlad

100g Vitkål, finstrimlad

30g Pepparrot, riven

1dl Majonnäs

Blanda ihop, salta och peppra

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".