1 av 3
Banskötare Staffan Lewenhagen.
2 av 3
Musik på stan.
3 av 3
Lena,Lovisa, Leif och Viktor.

Fredag 27 april Programledare Nils Boström.

Vi är glada att hålla traditionen vid liv.
5:09 min

God förmiddag.

Vi började med Vi är På Gång där många lyssnare ringde och tipsade om vad vi kan göra i helgen.

På söndag ska Finspångsborna väckas tidigt, redan klockan 5 kommer det att låta på gator och torg. Det är ett antal musikkåren som rörs sig runt om i kommunen. Per-Erik Störe är samordnare och berättade om den här traditionen som startade i mitten av 1880-talet.

Ännu ett avsnitt i vår serie "Under bar himmel". Idag handlar det om naturturism i Östergötland och vi har besäkt Nysjöns fiske ett par mil söder om Åtvidaberg.

Vi besökte Motala inför Norra Vätterns konstrunda med över 100 uställare som äger rum i helgen på 19 olika platser i länet av totalt 61 platser. En av platserna är Liverpoolgatan där fotografen Leif O Person bor.

Vi stannade kvar i Motala och träffade Staffan Lewenhagen som sköter speedwaybanan på Dunteberget i samband med Piraternas hemmamatcher i elitserien. Han var med från när banan skapades 1972.

Tack för den här veckan och trevlig helg.

#Nils.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".