Onsdag 23 maj Programledare: Lisa Tilling

15 min

- Vi möter Stina Nilsson som drabbats av en hjärnblödning. Inom loppet av ett år drabbades hon av två hjärnblödningar. Den andra höll på att kosta henne livet, men hon vägrade att ge sig och efter mycket träning kom hon tillbaks igen.

- Vi möter barnens egen favoritförfattare - Martin Widmark, som bland annat skrivit böckerna om Lasse Majas Detektivbyrå.

- Ett samarbete mellan Erik Petterson, doktorand i historia vid Linköpings universitet och Annika Sandén, fildoktor i historia vid Linköpings universitet har lett till den historiska boken "Mot undergången"

- Vi blir allt äldre och det innebär att allt fler drabbas av någon demenssjukdom. En sjukdom som innebär att livet förändras inte bara för den som blir sjuk utan också för anhöriga. Demens kallas ju ibland för den anhörigas sjukdom. Förutom bromsmediciner finns det tekniska hjälpmedel som kan göra livet lite lättarare för den som drabbas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista