Hedvigs och lyssnarnas våffelrecept

Hedvigs glutenfria våfflor

125g smör eller margarin
2dl mjölk
4dl glutenfritt mjöl
2ägg
1tsk bakpulver
2dl iskallt vatten

Smält smöret. Blanda sedan mjölk,  mjöl, ägg och bakpulver. Rör i smör och vatten. Sen är det bara att grädda!

Smaklig våffelstund!

------------------------------

Kakvåfflor från en lyssnare

1,5 hg smält margarin
3 ägg
1,5 dl socker
Vispa samman dessa ingridienser.

Rör sedan ner
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

------------------------------------------- 

Kakvåfflor

Astrids finkakor

4äggulor
250g socker (ta mindre om du inte gillar så sött, ett tips från lyssnaren Gun)
250 g smält smör
500g potatismjöl
3tsk bakpulver

Blanda ihop alla ingridienserna, spara äggvitan och vispa den hårt, blanda försiktigt ner äggvitan i smeten innan du gräddar våfflorna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".