1 av 6
Lars och Titti
2 av 6
Karin Jakobsson, ägare Cocosbollsfabriken i Norrköping
3 av 6
Lars Anrell och Titti Elm redo att gå in i godisfabriken.
4 av 6
Fläskskäraren
5 av 6
Jennifer Lundqvist sorterar färdigt Norrköpings-fläsk
6 av 6
Karin Jakobsson berättar om arbetet i fabriken
10 april

Besök på godisfabriken och sommarjobb

4:54 min

I dag ska vi hälsa på hos Karin Jakobsson som tog steget från att jobba som försäkringsrådgivare till att ta över en godisfabrik. Hur är det att driva eget företag och hur kommer man på nya godissorter? Det är något av det vi är nyfikna på.

Trots vädret så är det ju snart sommarlov. Nu är det hög tid att söka sommarjobb. Det är många som söker och snart går ansökningstiden ut. Vi tar ett snack med Erik Jacobsson som är ansvarig för sommarjobben i Motala kommun.

I höstas regnade det och nu är det kallt. Det här har ställt till det för bönderna. I höstas var det problem med höstsådden och nu är det extra stressigt med vårbruket. Och när man stressar så ökar antalet olyckor. Nu har har kampanjen säkert bondförnuft dragit igång för att minska antalet olyckor inom jordbruket. Göran Andersson är spannmålsodlare och handledare.

Maila önskelåtar till radio@sverigesradio.se

Vi hörs!

// Titti och Lars

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista