Lokala musiken

Cirkus Prütz

Cirkus Prütz är fya erfarna musiker som spelat på olika håll sedan mitten/slutet på 1970-talet. Alla med olika erfarenheter och musikaliska upplevelser men med ett gemensamt och det är kärleken till bluesen och dess utövare. Redan tidigt gick cirkusdirektören själv runt på slätten runt Fornåsa och nynnande på Muddy Waters och Hound Dog Taylor låtar samtidigt gjorde Stanley Nilson samma sak men nere i Åtvidaberg. Slätt möter skog och berg och musiker möter musiker så ljuv musik uppstår.

Programmet är en repris från januari 2013.

Jerry Prütz - bas
Stanley Nilson – sång, gitarr
Jan Olsson – sång, gitarr
Per Kohlus – trummor

Jerry och Per spelar i hårt rockande W.E.T, Stanley spelar med Bad Sign Bluesband och många fler band samt är en uppskattad låtskrivare som även synts i ”Klubb 27”. Jan Olsson har spelat med många lokala akter i Vadstena, mest kända har kanske bluesbandet Third Degree varit. Men Jan är en uppskattad sångare som sjungit det mesta från Johnny Cash till Queen.

-”Vi kan kalla det Cirkus Prütz”, sa Per när krogägaren frågade vad hans tillfälliga band hette. Där någonstans startade det. Sedan fann man varandra och det var lite som att hitta hem då alla fyra hade en tidigt kärlekshistoria med blues som aldrig gått över men som för vissa varit lite bortglömd. Nu togs gamla låtar fram och borstades av och plötsligt var man 16 år igen.

”Ingen sjunger blues som Jeffrey Lee Pierce” heter en av punkrock ikonens bästa låtar. Fast egentligen lär den handla om Freddie Wadling men det må vara hur det vill med det. Blues är ingen musikstil det är en känsla och det tar Cirkus Prütz vara på. Man blandar och ger, letar och plockar fram låtar. Bluesmän som Jack White, Glenn Danzig och Slide ´n Slim får träffa Albert King, Muddy Waters och Johnny Cash. Tillsammans blir det något unik men inte nytt, traditionen ska följas men samtidigt utvecklas. Neil Young har lika mycket blues i sig som Dave Grohl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista