La Fleur Fatale i Lokala musiken

La Fleur Fatale är Linköpingsbandet som vid sitt andra albumsläpp 2009 beskrevs av musiktidningen GROOVE som Sveriges bäst bevarade musikhemlighet. Sitt första album, Night Generation, släpptes 2007 och vårt land kunde i samma veva höra dem i trailern för TV4 Sport när den kanalen lanserades.

Så jättemycket mer än så har inte hänt på hemmaplan så när som en spelning där Ebbot Lundberg gästade vid premiären av en kortfilm om bandet, en spelning som sedan sändas i P3, och de spelade även i Nyhetsmorgon 2009.

Efter albumsläppet 2009 har de släppt två st digitala EP's, ett par digitala singlar och en limiterad 7" singel i mitten av augusti i år. Den senaste singeln medverkar Ebbot Lundberg från Soundtrack Of Our Lives på, och den andra sidan av vinylen bebos av en låt skriven av Duncan Faure från Bay City Rollers som de träffade under inspelningen av dokumentären The Second Wave som hade premiär i maj, en dokumentär som spelades in när bandet turnerade runt i Kalifornien i början av 2012.

Ledande musiktidningen Classic Rock Magazine kommer under hösten uppmärksamma både bandet och dokumentären och just nu planeras för något av en fortsättning av The Second Wave i UK och kanske ännu ett EP-släpp på vårkanten."

Mer om bandet här: www.lafleurfatale.com

La Fleur Fatale medverkar i Lokala musiken den 2 september 2013.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista