ETER måndag 10 oktober

Taxeringsvärden - betyg på ett populärt Gotland
Taxeringsvärdena på Gotland kommer att höjas från och med den första januari nästa år. I genomsnitt handlar det om en höjning med ca 40 procent. Börje Wågensjö på Skatteverket berättar.

Reporter lars.eskelind@sr.se
0498 - 20 32 47

Hon är världsmästare i folkmusik
I helgen avgjordes VM i folkmusik där folkmusikstudenter tävlade mot varandra. Den skola som vann var Malungs folkhögskola där de två gotlänningarna Clara Andermo och Minja Klevebrant studerar. Här ska ni få träffa en av världsmästarna, Minja Klevebrant

Reporter lars.eskelind@sr.se
0498 - 20 32 47


Laglig graffitivägg dröjer
Det har nu gått tio månader sedan några av gotlands graffitimålande ungdomar lämnade in ett medborgarförslag om att ordna en laglig vägg att måla på, och Robert Söderström en av ungdomarna bakom förslaget, tycker att det tar för lång tid.

Reporter patrik.widegren@sr.se
0498 - 20 32 48


De städar klotter
Samtidigt som ungdomarna väntar på att få en laglig vägg - ökar det det olagliga klottret. Det olagliga klottret som kostade Gotlands kommun närmare 600 000 kronor i saneringskostnader förra året. Nu ska vi träffa två personer som fick en del av de pengarna.

Reporter patrik.widegren@sr.se
0498 - 20 32 48

EterPanelen...
...Hittar du i menyn till höger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".