Slussen redevelopment back in court

Stalled plans to develop the Slussen intersection in the centre of Stockholm will be examined in the Land and Environmental Court in the autumn.

The owners of the Glashuset office building which commands panoramic views across the bay objected to the planning permission on the grounds that new constructions would block the view and lead to losses in revenue.

Although the city council and the owners have come to an agreement over compensation the court ruled to re-open the controversial case because of the scale of the redevelopment plan, judge Per-Anders Broqvist told Swedish Radio.

More than 150 formal objections have been considered by the court so far but the Glashuset complaint is the only one to have been upheld.

A decision is expected by the end of the year.

Related

Our journalism is based on credibility and impartiality. Swedish Radio is independent and not affiliated to any political, religious, financial, public or private interests.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".