Kompakt kritik mot privatisering av torget

Trots ett kompakt motstånd i Fritsla så vill Marks kommun driva igenom att ett av de få torgen i centrala Fritsla privatiseras. Nu skriver en stor mängd föreningar och politiker över partigränserna i Fritsla, till kommunen för att protestera. Kenneth Persson i Naturskyddsföreningen är en av många som protesterar.

Det är ett serviceboende som finns vid torget men framförallt en dagverskamhet och två LSS boenden som nu får sina utomhusytor kraftigt beskurna.

Det är Marks Bostads bolag som vill sälja Klockaregården i centrala Fritsla, som i dag står tomt. Kommunen har därför på uppdrag av Bostadsbolaget gjort en ny detaljplan som innebär att 600 kvadratmeter av torget följer med köpet. Det innebär att kommunen bortsett från allmänhetens intressen och de boendes.

Det mesta av Fritslas föreningsrörelse ställer sig bakomprotesterna. Här finns fölrutom Naturskyddsfröeningen, byalaget, pensionärsföreningen, Röda Korset, konst och kulturföreningen och politiketr tvärs över partigränserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".