Anja Thorkelsson-Lindahl. Foto: Simon Leijnse/SR
Anja Thorkelsson-Lindahl. Foto: Simon Leijnse/SR

Välkomna till 2010!

Så är vi då i full gång igen! Inte för att vi precis varit frånvarande i radion, men lite ledigt har vi ju haft och det känns skönt. Lika skönt som det är att komma igång!

Igår t.ex. var det fullt av folk i radiohuset. Mest smått folk eftersom det var start av årets omgång av Vi i Femman. Glada, nyfikna och förväntansfulla elever från Nybro och Västervik som klev in i en radiostudio och storögt följde direktsändningen. Lika nyfikna var säkert lärare och föräldrar som var med. Har man aldrig varit på en radiostation och sett en direktsändning så är det mycket spännande att se och ta in. T.ex. när teknikern Kim Johansson, en riktig räv i sammanhanget, försökte sno barnens bullar!

Samhällsprogrammet Fokus satsar särskilt i vår på konsumentprogram och så välkomnar vi våra nya gästtyckare Inga, Fredrik och Emil som varje måndag tycker till om allt som hänt i vårt långa, härliga län.

Och så alla ni som älskar Loranga, Masarin och alla andra underbara figurer som författarinnan Barbro Lindgren skrivit om, missa inte hennes uppläsning av Det är roligt att veta bäst, varje vecka, måndag och fredag.

Det vi också har att se fram emot i februari är en ny krönikör i Skvallertorget. Ingen mindre än Ulrika Söderström från Länsmuseet som kåserar om livet idag och förr utifrån sitt perspektiv som arkeolog. Arkeologerna på museét lär visst internt lystra till namnet grävlingarna, så gör du det också, när du hör namnet Ulrika ”grävlingen” Söderström, för då är det dags!

Året har också börjat med fortsatt finfina lyssnarsiffror. Särskilt för P4 och särskilt för SR Kalmar. Maria och Helena på Musli är så malliga! Och det kan man ju förstå. Men man blir lite ödmjuk också. Så mycket mer att göra och utveckla när så många slåss om din uppmärksamhet och dina öron. Din hjälp behövs!

Sen måste jag skvallra lite om vårens stora nyhet och det är lanseringen av vår nya hemsida. Bra har det varit hittills men nu lär det bli så mycket bättre. Överskådligt, enkelt, överraskande och som också kommer ihåg just vad du föredrar. Jo det går faktiskt!

I vår smäller det!
Väl mött i radio och på webb

Anja Thorkelsson-Lindahl
kanalchef
anja.thorkelsson-lindahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".