7 november

Flygblad i brevlådan...

 Säg den förälder som inte någon gång under barnens uppväxt känt fasan kommer krypande och sagt..."om någon gör mitt barn illa ska jag döda med mina bara händer!!!"
Så kan man tänka och så får man tänka. Däremot ska vi vara tacksamma över att det finns ett rättsväsende som stoppar oss från djuriskt hämndbegär.
Jag kom att tänka på det här när jag hörde om Svenskarnas parti som delat ut flygblad i bostadsområden där det bor personer som dömts för pedofilbrott. De pekas ut med namn, adress och domslut. Allt för att uppmuntra grannar, arbetskamrater och andra att ta saken i egna händer och förvissa sig om att den personen inte längre känner sig välkommen...någonstans. Om det nu räcker med det.
Nu kan man förstås strunta i att ett litet nationalistiskt parti hetsar människor mot varandra. Men bevakningen av händelsen ledde förstås, som förväntat, till en rad kommentarer på vår hemsida. Och när det riktar sig mot vår bevakning så försöker vi svara. Däremot upplåter vi inte sidan som marknadsföringsplats för diverse odemokratiska grupperingar. Stoppknappen är m a o inte långt bort!
Men bara för att komplicera bilden lite till.
Vilka fler än pedofiler borde hängas ut.
Grannen som misshandlar sina barn? Grannen som kört berusad?
Grannen som kör i 90 km utanför skolorna?
Ökar månne allas vår trygghet genom angiveri?
Ska dömda personer för evigt vara dömda efter avtjänat straff?
Anja

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".