Kanalchefens blogg 31 maj

Tyst i radio!

Idag ska vi öva avbrott! Du märker det genom att det blir tyst i radion 10.15. I radiohuset märks det genom att alla börja hojta om att det är tyst i radio! Vad har hänt??? Och sen springs det upp och ner i trappor. Men efter en minut brukar det lösa sig och felet hittas eller löser sig via våra  tekniska system.
 Idag ska vi också hojta men träna oss i samordning med SR Kronoberg som enligt våra rutiner är den kanal som sänds över Kalmar län så länge vi har ett avbrott. Men i bästa fall funkar datatrafiken och sändningen går ut på webben sverigesradio.se/kalmar.
Varför gör vi så här?
P4 är kris- och beredskapskanal som ständigt ska förse allmänheten med viktig information. Och dessutom 2.4 miljoner lyssnare varje dag  är respektingivande och ska naturligtvis kunna räkna med att vi är igång hela tiden. Så hav tålamod! Idag övar vi oss i att bli ännu bättre!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".