Premiär för kvällsmöte med lync. Foto: Anja Thorkelsson-Lindahl/SR Kalmar
kanalchefens blogg 1 mars

Paradigmskifte på P4 Kalmar

Igår hade redaktionen kvällsmöte på P4 Kalmar. Vi gör så ibland för att hinna diskutera, utvärdera och skissa på förbättringar.
Igår var temat - vad händer med journalistiken när vi släpper in publiken?
Ett högaktuellt ämne nu när vi startat ett publiknätverk och fått kontakt med 800 lyssnare från hela Kalmar län. En av dem är Dan Frendin som är gymnasielärare i Kalmar och som upptäckt vilken källa till kunskap Sveriges Radio är, särskilt miljöprogrammet Klotet i P1. Klotet har bidragit till att han blivit både kunnigare och mer uppdaterad som lärare. Nu brinner han för att utveckla kontakten med radion. Dan var hos oss tillsammans med gymnasieleven Paulina Bäckström. Vi åt soppa och rawfoodkaka och fick veta hur Klotet jobbar med sin publik och Dan berättade om sitt engagemang som nu också spridit sig till Paulina. Jätteroligt!
Vi blev verkligen inspirerade till att öppna radiohuset ännu mer och att skapa nya kontaktytor.
Jag menar vi vet ju en hel del och har vår profession men med uppgiften att spegla och granska så många olika komplicerade verksamheter, händelser och företeelser så kan vi aldrig räcka till.
Så nu räcker vi ut handen!
Tar du den?
Trevlig helg!

www.sverigesradio.se/kalmar
skriv publiknätverket Kalmar i sökrutan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista