Blir det alltid som man tänkt sig?
kanalchefens blogg 5 mars

Blir det alltid som man tänkt sig?

Det var julafton. Jag hade varit uppe tidigt och sänt nyheter och behövde vila och ladda om för julfirande med familjen. Jag la mig på mattan med kudde under huvet, svepte en pläd över kroppen, satte på bandspelaren och blundade. Ut ur kassetten ljöd den monotona stämman av Lars- Erik Uneståhl som ledsagade en avslappning från fötterna upp till hjässan.
Och det lyckades …igen!
Ofta muttrade jag” nejhejdu det går nog inte den här gången” men så plötsligt var jag väck och vaknade först när kasettbandspelaren knäppt till. Det betydde att jag slocknade innan del 1 var klar och missade även del 2. Jag fick spola tillbaka gång på gång och samma sak upprepade sig…
Magi?
Nej jag vara bara så trött och hängav mig. Och jag lovar- det fungerar!
Nu har jag hängivit mig i över 35 år och äntligen fick jag träffa mannen bakom rösten!
Lars- Erik Uneståhl!
75 år smärt, lugn och precis så behaglig och klok som jag tänkt mig honom.
Nina Granbom hade bjudit in Lars- Erik till en föreläsningskväll på Galleri Strandberg i Kalmar och
vi var många som lyssnade uppmärksamt på det värdefulla i att dra i bromsen, att observera vad som händer, lyssna inåt och reflektera. Vi var i gott historiskt sällskap. Även Einstein, och vem vill inte likna en sån? lär ha sagt att inga av hans upptäckter gjordes med rationellt tänkande!
Nåt och tänka på!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".