Kent Blomfeldt kriminalinspektör vid Kronobergspolisen visar runt i ett av polisens förråd för beslagtaget gods. Foto: Sandra Skeppar/Sveriges Radio
Radar

Bland mordknivar och katthuvuden

Brottsplats Kronoberg: Beslagtaget gods del 2
6:39 min

I Brottsplats Kronoberg fick du denna tisdag följa med till ett av Kronobergspolisens förråd där dom förvarar beslagtaget gods. Det kan handla om allt från stöldgods av olika slag till tillhyggen som varit inblandade i våldsbrott. Vi hälsade på kriminalispektören Kent Blomfeldt på våningen där brottssamordningen sitter i polishuset i Växjö.

Kriminalinspektören Kent Blomfeldt är det som visar runt i ett av polisens förråd med beslagtaget gods. Vi fick se närmare på alla lådor och kartonger som står uppstaplade på hyllor hos polisen. Där finns saker som varit inblandade i riktigt otäcka brott.

– Allt som är beslagtaget måste vi ha ordning på. Varje punkt vad det finns och det jobbar jag med, säger Kent Blomfeldt.

Här står kartonger och papperspåsar överallt på hyllor, uppmärkta, många med innehåll som väntar på att bli bevismaterial i kommande rättegångar.

– Här inne i förrådet har vi också flera knivar som har använts vid olika mord. De ligger i plastfickor. Och i frysen har vi också haft ett katthuvud.

– Det var någon som ville markera något mot en ovän och skickade ett katthuvud i paket. Det brände vi sedan efter rättegången, säger Kent Blomfeldt.

Vi fortsätter att botanisera i polisens förråd nästa vecka. Då följer Sandra Skeppar med godsspanaren Carl Tobiasson till ett annat förråd nere i polishusets källare. Och vi pratar om hur polisens arbetar med att saker som blivit stulna ska kunna hitta hem till sina ägare igen.

Sandra Skeppar
sandra.skeppar@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".