Östers trupp i Superettan 2012 samlade på träningslägret i Barcelona. Foto: Marcus Sjöholm/ Sveriges Radio
Radar

Hårt arbete bakom framgångar

5:08 min

Det har förmodligen inte undgått någon med lite sportintresse i det här länet, att Öster går väldigt bra i Superettan. Laget leder serien och har skaffat sig en ordentlig marginal ner till de övriga lagen. Enligt tränare Roar Hansen handlar det till största delen om hårt arbete.

Öster har inte förlorat ännu i Superettan och om en knapp vecka är det dags för tionde matchen för säsongen. Då är det smålandsderby mot IFK Värnamo.

- Vi har en grupp som funkar bra både på och utanför plan och de arbetar kopiöst hårt hela matcherna, säger Roar Hansen.

Han menar att tur är inget man får, det är något man jobbar man sig till. Laget är även skadefritt och att det finns en konkurrens i laget.

- De som spelar känner att de måste leverera för att det finns hungriga vargar vid sidan också.

Inledningsvis var det snack om tur för Öster, men Hansen menar att den senaste vinsten kom för att det jobbades för det.

- Vi har haft bra individuella prestationer framåt som har gjort poäng. Gänget jobbar bra och om det är tur eller inte, får andra säga. Vi är ödmjukt kaxiga.

Vad betyder det? - Vi kan inte springa här och be om ursäkt för om folk tycker att vi har tur. Vi tycker faktiskt att vi har gjort något bra. Men samtidigt ska vi inte vara så kaxiga att vi inte tar nästa uppgift på allvar. Vi är medvetna om att vi har jobbat hårt och hur vi har vunnit matcherna.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sverigesradio

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista