Bo Frank och Charlotta Svanberg Foto Linda Ottosson/Sveriges Radio
Radar

Het budgetdebatt

Hör budgetdebatten
8:33 min

Idag presenterade den borgerliga majoriteten i Växjö kommun sitt förslag på budget för 2013 och bara några timmar senare kom den politiska oppositionen med sitt förslag. I Radar möttes kommunalråden Bo Frank (m) och Charlotta Svanberg (s) i budgetdebatt om bland annat 2013 års utbildning, sysselsättning och nystartsjobb.

– Jag måste säga att vi har lämnat den bästa budgeten någonsin säger Bo Frank (m).

Charlotta Svanberg (s) håller inte med, eftersom detta innebär att vi går med 67 miljoner kronor minus nästa år.

– Det är viktigt att den offentliga sektorn tar ansvar sitt ansvar. Detta gör inte den borgerliga alliansen säger Charlotta Svanberg (s).

Vilka är det största skillnaderna?

– Jag tror att medborgarna uppskattar att vi använder oss av de 700 miljoner kronorna vi har samlat på oss istället för att höja skatten. När det är bra år samlar vi i ladorna och när det är sämre år använder vi de pengarna vi har sparat ihop säger Bo Frank (m).

– Jag tror att medborgarna uppskattar en långsiktigt bra ekonomi som gör att man slipper starka besparingar i slutändan säger Charlotta Svanberg (s).


Radar
radar@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".