Lakers terrängloppsvinnare Mikael Eriksson Foto: Marcus Sjöholm/Sveriges Radio
Radar

Trötta Lakersspelare efter terränglopp

Terränglöpande Lakers
6:11 min

Hockeylaget i Elitserien, Växjö Lakers, är just nu uppe i den tuffa försäsongsträningen. För att få ett litet avbrott i den vanliga träningen var spelarna med i Salomon Trail Tour, ett terränglopp över en mil som Växjö Orienteringsklubb arrangerade igår.

- Detta blir ett litet avbrott i träningen och det är alltid bra att de får ta ut sig ordentligt, säger fystränaren i Växjö Lakers Nicklas Rahm.

Bästa Lakers-spelare över terrängmilen på Växjö orienteringsklubbs bana var Mikael "Daggen" Eriksson. Drygt 42 minuter tog det för honom att komma i mål, sex minuter efter totalvinnaren.

En bit bort stod Björn Karlsson som såg rejält trött ut och under fötterna fanns två ordentliga blåsor.

- Jag kände att jag hade ont under fötterna efter halva loppet men jag kunde inte vika mig redan då, säger Karlsson.

Hellre en hockeyklubba i handen

En som garanterat hade sprungit från Lakers-killarna är orienteraren Patrik Karlsson. I stället för att tävla i sin hemmaklubbs terränglopp, var han funktionär.

- Man hade hellre sett dem med en hockeyklubba i handen för det här ser inte bra ut löptekniksmässigt, säger Patrik Karlsson med glimten i ögat.

Karlsson imponeras ändå av drivet hos många av spelarna och tycker att de borde träna detta oftare. Det tycker inte Lakers Jeremias Augustin, som helt tog slut efter åtta kilometer.

- Jag mår riktigt dåligt nu. Jag fick ingen luft och gick in i väggen, säger Augustin med ett snett leende. Nu vet jag hur man springer en mil i terräng, avslutar han.

Radar
radar.kronoberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".