Natalie Serrate. Foto: Johanna Jennische/Sveriges Radio
Radar

"Breivik har inte lyckats"

5:24 min

På söndag har det gått ett år sedan det inträffade som bland annat har kallats den största attacken mot socialdemokratin i Skandinavien, någonsin. Natalie Serrate är ordförande för SSU i Växjö och ser AUF och SSU som syskon. Ett år efter attentatet vill hon inte glömma vad som hänt men väljer att fokusera på vad SSU trots allt har lärt sig och att medlemmarna har blivit så många fler.

15.26, Fredagen den 22 juli 2011 går larmet om en explosion i regeringskvarteret i centrala Oslo. Bomben dödade åtta människor.

Bara timmar senare kom uppgifter om att en man gått i land på Utöja, den ö i Tyrifjorden där det årliga lägret för arbetarpartiets ungdomsorganisation AUF höll till.

69 personer, varav många minderåriga, sköts kallblodigt till döds på ön och händelsen kom att bli en väckarklocka; även Skandinavien kan drabbas av terrordåd.

Natalie Serrate är ordförande för SSU i Växjö och ser AUF och SSU som syskon. Ett år efter attentatet vill hon inte glömma vad som hänt men väljer att fokusera på vad SSU trots allt har lärt sig och att medlemmarna har blivit så många fler.

Radar
radar@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista