Radar

Skadegörelse i Älmhult

2:44 min

Älmhult har drabbats av ovanligt mycket skadegörelse de senaste månaderna. Hittills i år har det i Älmhult kommit in mer än 60 procent fler anmälningar om skadegörelse, än samma period förra året.

– Den skadegörelse som görs är att någon eller några kastar sten, dels på rutorna i bilar och dels på fönster i offentliga lokaler men även i vissa privatvillor, säger Bengt Adolfsson, stationsbefäl i Älmhult.

Under det första halvåret har 87 anmälningar om skadegörelse i Älmhults kommun kommit in till polisen. Det är att jämföra med 54 liknande anmälningar för samma period förra året.

Vad gäller klottringen har anmälningarna mer än fördubblats även om de sifforna är för små för att kunna ge några slutsatser, enligt Mats Lagerblad, operativ chef på polisen i Kronoberg.

Polisen har vissa misstankar om gärningsman och bearbetar alla tips som kommer in från allmänheten.

Enligt Bengt Adolfsson finns ingen anledning till oro för Älmhultsborna men ger tipset att inte parkera bilen på obevakade platser.

- Man ska var uppmärksam och inte vara rädd att kontakta polisen även om tror att det man ser är en bagatell. Det är nödvändgit för att vi ska få ett slut på det här som både kostar både pengar och är onödigt, säger han.

Radar
radar@sverigesradio.se