Radar

"Det är klart att det inte är bra för ett politiskt parti"

8:09 min

Efter att ordföranden i skol och barnomsorgsnämnden Patric Svensson åkt dit för rattfylleri i en nykterhetskontroll med 0,28 promille i blodet förra helgen valde han att lämna alla sina politiska uppdrag. Det vi inte visste då var att partikollegan Gunnar Nordmark, ordförande för Folkpartiet i Länet fanns med i bilen.

Att han suttit med i bilen valde han att inte berätta. Vi pratade med honom i början av veckan, som erkände när vi konfronterade honom med uppgifterna.

Radar ställde idag frågan till några av de aktiva folkpartisterna i Växjö kommun om hur den senaste veckans händelser påverkat partiet.

– De passagerare som var med kan ju egentligen inte veta att Patric Svensson var onykter när han körde, säger Nils Fransson, ordförande i byggnadsnämnden.

– Det som skadar partiet är väl egentligen att den som körde var onykter, men att det skulle skada partiet att det fanns passagerare i bilen tycker inte jag, fortsätter han.

Även Annika Stacke, ledamot i miljö- och hälsoskyddsnämnden kommenterade händelsen.

– Det är klart att det här inte är bra för ett politiskt parti. Men jag tror att det kanske hade skadat mer om vi bara hade slätat över det och inte gjort någonting.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista