Gun Johansson Holmberg
Gun Johansson Holmberg. Foto: Tobias Gruhs.

Gun Johansson Holmberg

Minibiografi:
-
Jag är uppväxt på Sollerön och flyttade till vackra Falun för många år sedan. I min familj finns maken Mats, barnen Sebbe, Elsa och Elias. Icke att förglömma våran virvelvind Bosse, en härligt påhittig riesenschnauzerkille. Vi bor i Blixbo, 12 minuter utanför sta´n. Ett fantastiskt ställe med kohagar, eljusspår och allt annat som hör till livet på landet.

Vad är det bästa med Radio Dalarna?
-
Att det alltid finns något matnyttigt att snappa upp!

Om du skulle vara ett landskap, vilket skulle det vara?
Mitt landskap är naturligtvis Dalarna – det är med stolthet man säger att man är en ”äkta kulla”!  Jag tar gärna på mig Sollerödräkten (folkdräkt) när det vankas tillfälle för den, en riktig kulturklick blir man då. Toppar man det sedan med kurbitsmålade träskor från Nusnäs så är man en fin representant för vårat landskap! Det gillar jag!

Vilket är ditt första radiominne?
-
Radiominnet som jag har är ”Ring så spelar vi” – då startade min mamma lördagsstädningen hemma hos oss. Mattor ut  och skurhinken fram – volymen höjdes i radion och städningen kompades med god musik!

Varför är lokalradio världens bästa grej?
-
Lokalradio är coolt – då kan jag lyssna på mina arbetskompisar när jag vill!

Hör av dig till Gun Johansson Holmberg:
gun.johansson-holmberg@sverigesradio.se 
023-77 77 23
SR Dalarna
Box 123
791 23 Falun

Mer om Medarbetare - ny

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".