Mattias Klefbeck
Mattias Klefbeck. Foto: Tobias Gruhs.

Mattias Klefbeck

Reporter och programledare på Klartext

mattias.klefbeck@sverigesradio.se

Minibiografi:
-
Trots att jag kommer från 08-området är jag uppvuxen på landet. Vi bodde i Ösmo, några mil söder om Stockholm. Våra grannar var en halv-italiensk konstnärsfamilj och ett stall med travhästar, och bakom huset fanns skogar och böljande åkrar.

Jag föddes 1974. Och jag kom till Falun som praktikant 1997. Allt sedan dess har jag huvudsakligen jobbat på Radio Dalarna. Men då och då har jag lämnat Falun för andra jobb eller studier. Till exempel har jag varit på Radio Gävleborg och Ekot i Stockholm. Dessutom har jag läst statsvetenskap i Australien med livs levande kängurur utanför fönstret.

Vad är bäst med Radio Dalarna?
-
Den här kanalen har ett oerhört stort stöd från sina lyssnare och är alltid en av de mest populära P4-kanalerna i Sverige.

Vem är du på redaktionen?
-
Vi är tre personer som jobbar på Klartext. Den mesta tiden är vi reportrar, men vi turas om att vara programledare då vi läser upp nyheterna i direktsändning.

Vad är du bra på?
-Jag är allmänbildad och tycker om att arbeta med ett enkelt och vardagligt språk.

Vad är du inte bra på?
-Lite tankspridd och drömmande är jag nog. Men det beror på att hjärnan går på högvarv- tankarna flyger iväg till något annat långt borta.

Vem är ditt drömintervjuobjekt?
-
Jag frågade hovet om drottning Silvia kunde berätta hur det är att vara invandrare. Men hon tackade tyvärr nej till att ställa upp på den intervjun.

Hör av dig till Mattias Klefbeck:
mattias.klefbeck@sverigesradio.se 
023-77 77 53
SR Dalarna
Box 123
791 32 Falun

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".