Backaskolan i semi i Vi i femman

Det var upplagt för ett Malmöderby när den sista kvartsfinalen i Vi i femman i P4 Radio Malmöhus avgjordes på tisdagseftermiddagen. Klass 5A, Backaskolan i Malmö mötte klass 5C, Fridhemsskolan i Malmö i vad som skulle visa sig bli en väldigt jämna match. Så jämn att Backaskolan vann med blott 2 poäng; 16-14. 

Backaskolan tog ledningen i den andra a- och b-frågan genom att känna till att ett kvarts sekel är lika med 25 år. Ledningen behöll de genom hela matchen och i den avslutande stegen säkrade Hector Wall, Victor Sandegård och Selma Roslund segern genom att välja - och svara rätt på - trepoängsfrågan. 

Fridhemsskolans Vanessa Spano, Zixten Harborg och Julia Quaggioto Hansson valde fyrapoängsnivån i stegen i förhoppningen att motståndarna skulle missa sin fråga. Nu gjorde inte Backaskolan detta utan vann med 16-14. 

Därmed är det klart vilka lag som möts i nästa veckas semifinaler.

På tisdag den 6 februari möts 5B, Järnåkraskolan från Lund och 5E, Fågelskolan från Lund. 

På torsdagen den 8 februari möts klass 5A, Järnåkraskolan från Lund och 5A, Backaskolan från Malmö.  

Vinnarna i dessa matcher möts i en final tisdagen den 13 mars vari man tävlar om en plats i regionfinalen två dagar senare. Samtliga dessa matcher sänds direkt i P4 Radio Malmöhus med start kl 17 respektive dag.