Helsingborg

Jätteinsamling ska hjälpa stadens behövande

Efter att Helsingborgs kommunväxel blivit nästan nerringd med frågor kring hur man som vanlig invånare kan hjälpa behövande, drar staden ihop en jätteinsamling.


Under en hel vecka med start på lördag kommer Helsingborgs stad i samarbete med en rad olika ideella föreningar, trossamfund och frivilligorganisationer att finnas på Sundstorget i Helsingborg. Där ska man varje dag under några timmar tar emot gåvor från allmänheten. Allt som lämnas in delas sedan ut till nödställda, som hemlösa och flyktingar, berättar Soraya Kabelele-Senya, chef för Helsingborgs kontaktcenter som tror att många vill vara med och bidra.

- Man kan titta om man har en vinterjacka i garderoben som har blivit för liten, man kan köpa en julklapp. Man kan också gå in på vår webbplats http://omtanke.helsingborg.se/ och se vad vi mer samlar in för något, säger hon.

Insamlingen som fått namnet "Tid för omtanke" startar på lördag kl 11 och pågår fram till 19 november. Medverkande är bland annat Röda korset, Erikshjälpen, Framtid, Svenska kyrkan, Värmestugan och RIA.

katarina.skoldqvist@sverigesradio.seGrunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".