Rösta på din kandidat till Lyssnarnas Sommarprogram!

Sommarredaktionen har i år för första gången sedan starten 1959 bjudit in lyssnarna att skicka in inläsningar av starten på ett Sommarprogram och reserverat den 16 juli för ett av dessa bidrag. Efter 70 timmars lyssning har nu sommarredaktionen valt ut de tio kandidaterna. Nu är det upp till er lyssnare att avgöra vem som blir sommarvärd i P1 den 16 juli.

– 850 bidrag à 5 minuter har nu blivit tio och att välja har inte varit lätt. Det finns så många bra berättare bland våra lyssnare! säger producenten för Lyssnarnas Sommarprogram, Ola Hemström.

Nu lämnar Sommarredaktionen över valet till lyssnarna. Fram till söndag 27 maj går det att lyssna på de tio utvalda bidragen och rösta på ett av dem via denna hemsida eller via Sveriges Radios mobilsajt: mobil.sr.se.

Det bidrag som får flest röster presenteras måndag 4 juni och hon eller han tar sen steget från nätet till etern som värd för ”Lyssnarnas Sommarprogram” i P1 16 juli kl 13.05.

– Detta har varit en väldigt spännande process och vi som arbetar med sommarprogrammen ser mycket fram emot att höra resultatet! säger Sommars projektledare Bibi Rödöö.