Lars Winnerbäck

Låtskrivare och artist som berättar om sina tre livsprinciper.

En av Sveriges populäraste rockartister som spelat och skrivit låtar sedan tioårsåldern. Har vunnit Grammis fem gånger och Aftonbladets Rockbjörnen fyra gånger. Haft eget skivbolag och producerat visartisten Lisa Ekdahl.

– Jag har tre livsprinciper. Aldrig stjäla, aldrig knarka och aldrig vara otrogen. Mig veterligen har jag hållit dom än så länge. Det är visserligen lätt att inte stjäla när man har en bra inkomst, lätt att inte knarka när man har fri sprit på jobbet och lätt att inte vara otrogen när man varit singel i fyra år. Men det är bra grundpelare. För mig. Lite om det tänkte jag prata i mitt sommarprogram. Men framför allt om hur man plockar ut det bästa ur livet. Om hur man går direkt på russinen. Konsekvent med detta tänker jag naturligtvis bara spela den bästa musiken. Ingen låtsasmusik. Det är ett löfte.

sommar@sverigesradio.se

Arkiv: Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäck har varit Sommarvärd 2000 och 2008.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".