Här är 2003 års Sommarvärdar!

Efter starten 1959 är det nu för 45:e gången som Sveriges Radio presenterar en sommar med programmet Sommar!

I år har vi erbjudit sommarvärdskap till ett antal personer som, kanske lite förvånande för en del, talar svenska; operasångerskan Barbara Hendricks, matentreprenören m m Anna Maria Corazza Bildt och Greklands utrikesminister Georgios Papandreou.

Från våra skandinaviska grannländer sänder den danske filmregissören Susanne Bier och från Norge krigs-korrespondenten Åsne Seierstad. En annan sommarvärd som minst sagt varit i fokus är Hans Blix i egenskap av chef för FN:s vapeninspektörer.

Vi är stolta över att ha ytterligare en världsberömd operasångerska bland årets värdar: Birgit Nilsson, och vi är förstås även stolta över att världsmästaren i höjdhopp, Stefan Holm, sänder sitt program innan det är dags för VM i friidrott i Paris i augusti. Vi är överhuvudtaget väldigt stolta över alla 57 sommarvärdar. Annars skulle vi inte valt dem!

Filmregissören Vilgot Sjöman inleder och författaren Lars Ulvenstam avslutar, som sig bör, med sitt 20:e sommarprogram. I år dessutom i egenskap av ålderman. Årets yngste sommarvärd är estradpoeten Daniel Boyacioglu.

Sommar sänds i P1 alla dagar mellan 15 juni – 10 augusti kl. 13:05-14:30 med repris 23:07-00:32. Via sverigesradio.se/p1/sommar kan man lyssna på programmen i sin helhet efter att de sänts.

Sommarredaktionen består av: Ingvar Storm, Karsten Thurfjell, Tithi Hahn, Fredrik Grundel, Agneta Leffler, Anders Wennersten och undertecknad.  

Bibi Rödöö, projektledare
08-784 13 61, 0708-999 821, bibi.rodoo@sr.se   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".